bartul
bartul
bartul-o-hipiju2

Rodija se (1949.) u Split, di živi i djeluje. Zaposlen (sam sebi direktor), bračno stanje - zauzet, ima dicu i unuke. U slobodno vrime šeta, ćakula, čita, piše i - crta.

Okad zna za se, događaje, situacije i face oko sebe, bilježi crtežon, karikaturon, sebi za gušt, a tako zabavlja i nervira svoje bližnje. Koji put svoje prijatelje, za rođendan, umisto bombonjeron oli bocon vina, obraduje ili naljuti njihovon portret – karikaturom.

Ka student, nekoliko godin je objavljiva svoje radove. Prva mu je karikatura objavljena u (naravno) Pometa (Slobodna Dalmacija) još 1970. Osin u rečenoga Pometa, objavljiv je u Večernjem listu (1970/71) - brojčane viceve i - životinjske viceve (Večernjak nikad nije platija honorar bidnome studentu), i Omladinskom tjedniku (1971).

Nakon toga sam se pojavija ja, Bartul, i u Pometa sam redovno, višje od dvi godine, komentira mentalitet Dalmacije i Mediterana i stavlja svoje pecete, sve ka da neću.

«Izašla» su mu tri libra: - knjižica Biblijski vrt Stomorija, 2003. (nakladnik istoimena udruga), knjiga naš dil Mediterana, 2007. (nakladnici DAS i Naklada Bošković), te strip knjiga BARTUL, 2008. (nakladnik Napredak), ka i čitav niz eseja o fenomenima gradnje u Dalmaciji. Član je Hrvatskog društva karikaturista (HDK), Društva arhitekata Splita (DAS), Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA), član Stručnog savjeta Društva prijatelja kulturne baštine. Održa je i dva tečaja karikature za dicu i omladinu.

Dobija je i Nagradu Grada Splita za arhitekturu 2008. godine. E!

autoportret3

Prišvarak Hipi, koji godinama koristi za potpisat svoje crteže, «zaradija« je ka student, kad su mu cimeri iz paketa izvukli jednu teplu košuju na cvitiće, koju mu je sašila i poslala pokojna mater, za da jon se sin ne razboli u ladnome Zagrebu.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

sve o hipiju